Η δική μου ψήφος αξίζει τα 150 €. Η δική σου; (Ένα παράθυρο στον εκλογικό νόμο!!)

τον εαυτό σου_png

     Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, είτε απείχαν, είτε έριξαν στη κάλπη, λευκό ή άκυρο. Είναι πιθανόν να επαναλάβουν το ίδιο και στις επερχόμενες εκλογές. Επιλέγουν αυτές τις πράξεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αντιδημοκρατικότητα του πολιτικού συστήματος.

     Υπάρχει όμως και μια άλλη επιλογή. Τη δίνει ο εκλογικός νόμος. Προβλέπει τη δυνατότητα i) ανεξάρτητων υποψηφίων και ii) ψηφοδέλτια συνδυασμών ανεξάρτητων υποψηφίων. Με μια προϋπόθεση. Κάθε υποψήφιος πρέπει να καταβάλλει ένα παράβολο περίπου 150 €. Δεν είναι πολλά. Δεν είναι και λίγα. Όμως η ψήφος του καθενός μας, θα τόχουμε πια καταλάβει, αξίζει πολύ περισσότερο.

      Όποιος, λοιπόν, σκοπεύει ν’ απέχει, να ψηφίσει λευκό ή άκυρο, ας το ξανασκεφτεί. Γιατί να μην ψηφίσει τον εαυτό του; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληρώσει 150 € και να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ίσως αν βρει κανα δυο άλλους ακόμα, να φτιάξουν ένα συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων.

    Φανταστείτε λοιπόν στις επόμενες εκλογές να κατέβουν διάσπαρτοι σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες 10.000 ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Σίγουρα θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων.

Αλεξόπουλος Διονύσης (Εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s